top of page

Club Med start met bouw van nieuw resort In CanadaHet is een symbolische geste. Op 14 juni werd de eerste steen gelegd voor de toekomstige Club Med in Canada, Club Med Québec Charlevoix. Op het event waren lokale politici en professionals uit de toeristische sector aanwezig, alsook CEO van Club Med Henri Giscard d’Estaing. Het is het resultaat van lang nadenken en vele onderzoeken naar haalbaarheid van het project. Het was immers al in 2002 dat de Canadees Daniel Gauthier, mede-oprichter van de Cirque du Soleil, het project had gelanceerd.

De bouwwerken zijn nog maar net begonnen in Petite-Rivière-Saint-François. De kosten worden geraamd op meer dan 80 miljoen euro. Eenmaal afgerond is er in het 4 Ψ -resort plaats voor 302 kamers voor families en koppels, bovenop een luxueuze Club Med Exclusive Collection met zicht op de rivier.Op 1u20 van Québec


Het nieuwe resort, Club Med Québec Charlevoix, ligt op ongeveer op 1u20 rijden van Québec. De eerste gasten worden verwacht op 5 december 2020. Typische winteractiviteiten zijn skiën, ook al is het hoogteverschil miniem, en schaatsen. Een persafgevaardigde belooft u ook de grootste sleepiste van heel Noord-Amerika. In het zomerseizoen kunnen de gasten voornamelijk deelnemen aan wandeltochten met een gids en aan themawandelingen op fietsweggetjes.


Het dorp Petite-Rivière-Saint-François ligt op ongeveer 1u20 van de internationale luchthaven Jean-Lesage van Québec, wat dus de toegangspoort wordt voor internationale toeristen. Met de komst van het nieuwe complex, komen er 700 nieuwe jobs bij in de regio die soms doet denken aan landschappen van de Auvergne. Charlevoix is een van de meest prestigieuze regio’s van Québec en werd door UNESCO tot Biosfeerreservaat genoemd in 1989.


Eerste poging in 2002


Eigenlijk is het niet de allereerste keer dat Club Med zich probeert te vestigen in Canada. Een eerdere poging in Montreal in 2002 bleek geen succes te zijn. Amper één jaar na datum moest het Club Med World Montreal de deuren al sluiten. Maar het Club Med van de jaren 2000 is niet hetzelfde dan vandaag. In 2015 kocht het conglomeraat Fosun Club Med over en bepaalde het een nieuwe strategie. Vandaag baadt de groep ongeveer 70 resorts over heel de wereld uit, waarvan 85% 4 Ψ en 5 Ψ zijn.

Artikel gepubliceerd door Echo-Touristique

2 vues0 commentaire

Comments


bottom of page