top of page

Heropening gerenoveerde Club Med Djerba La Douce na 4 jaarDinsdag 16 april. Henri Giscard d’Estaing, CEO van Club Med, heeft de renovatie van Club Med Djerba La Douce officieel ingehuldigd. Waren nog aanwezig op de grootse ceremonie: de Tunesische minister van toerisme René Trabelsi, CEO van de Carthago groep Habib Ben Saad (de eigenaars van het hotel) en de directrice van de ONTT Amel Hachani.


Als de Tunesische toeristische autoriteiten zelfs de verplaatsing maakten, wilt dat zeggen dat het land een speciale plaats heeft in de geschiedenis van Club Med. Reeds in 1954 vestigde Club Med zich in Tunesië en baadt het Djerba la Douce uit sinds 1972. CEO van Club Med, Henri Giscard d’Estaing, bevestigt dat Tunesië inderdaad een van de plaatsen is waar ze geschiedenis zijn beginnen schrijven.

Vier jaar na de sluiting van de bungalows, kijken reizigers opnieuw naar Tunesië. Met 1050 bedden voor het seizoen 2019, verwacht het resort meer dan 12 000 gasten, ofwel 30% meer dan in 2018. Vanaf volgend jaar bereikt de Club een capaciteit van 1300 bedden en zou het hun seizoen kunnen uitbreiden naar acht maanden.


Een geslaagde renovatie

Wat valt er te zeggen over de nieuwigheden die Club Med in dit resort voorstelt? Eerst en vooral is de nieuwe bar, gesitueerd in het midden van het gebouw Aziza (120 kamers), een ware parel. De bar vormt de verbinding tussen het zwembad en het strand en werd met een moderne touch afgewerkt. Perfect om zo de gasten te ontvangen op feestelijke avonden.


De bungalows zijn niet langer wit en blauw, maar zijn nu oker. Er zijn extra stopcontacten voorzien, de bedden zijn kleiner gemaakt, oude televisietoestellen hebben plaats gemaakt voor flat screens om een betere circulatie te garanderen. Het restaurant La Pergola zit ook in een nieuw kleedje. Het is een aangename doordachte plaats en biedt plaats aan nieuwe culinaire kiosken: klassiek, Aziatisch, Tunesisch en pizza.

Het nieuwe theater dat 1300 mensen kan ontvangen moet nog afgewerkt worden. “Binnen de twee weken krijgen we een nieuwe maquette”, legt de Product Manager voor Afrika, Matthieu Serry, uit. Er komt ook een nieuw geluidssysteem voor het einde van de maand. Tenslotte bestaat de Spa tegenwoordig uit hamam, sauna, zwembad en sportzaal met nieuwe toestellen. De Spa is trouwens ook van recipiënt veranderd ten voordele van het Parijse merk “Payot”. De geslaagde renovatie van dit mythische dorp kost het bedrijf ongeveer anderhalf miljoen euro.


3 Ψ, en niet meer

Volgens Henri Giscard d’Estaing zouden al deze details moeten zorgen voor “het resort met de beste prijs-kwaliteitverhouding”. Een aantrekkelijke positionering, maar een die de meer welvaren klanten misschien niet zouden appreciëren… en dat is toch net het doel van Club Med. Henri Giscard d’Estaing verzekert dat er geen verandering van categorie zit aan te komen: 3 Ψ blijft de norm.


De Calypso zone, vernieuwd in 2009, vertoont al enkele tekenen van ouderdom. De WiFi die normaal gezien voor het einde van de maand mei zou moeten werken, is voorlopig nog steeds niet beschikbaar in alle kamers, enkel in de gemeenschappelijke delen.


Het grootste negatieve punt is echter de algen die zich op het strand opstapelen. De opeenvolgende wijzigingen aan de kustlijn hebben het ecosysteem aardig in de war gebracht en brengen nu zeegrassen met zich mee. Matthieu Serry verzekert dat Club Med “heel nauw samenwerkt met specialisten om de algen geleidelijk te verwijderen”. In afwachting bedekt het zeewier het witte strand en blokkeert ze de weg naar de zee…Gepubliceerd door L'Echo-Touristique

8 vues0 commentaire

Comentarios


bottom of page