top of page

Belgische vakantiegangers trekken vaker naar minder toeristische bestemmingenTour operator TUI publiceerde vrijdag de boekingscijfers voor het zomerseizoen van 2020. Daaruit blijkt dat de minst toeristische en meest authentieke bestemmingen, zoals Lanzarote in Spanje en Calabrië in Italië, aan een opmars bezig zijn t.o.v. de klassieke grote strandbestemmingen. Deze tendens is zowel voelbaar bij de vliegreizen als bij de citytrips.

Lanzarote, een van de Canarische eilanden in Spanje, verleidt steeds meer en meer mensen. Het kleine zusje van de grote kleppers zoals Tenerife en Gran Canaria zag het aantal vakantiegangers verdubbelen. Volgens TUI trekt ook de Costa de Almería, vlak naast de heel populaire Costa del Sol, 50% meer toeristen.

De regio Calabrië, de hiel van Italië, merkt een stijging van maar liefst 230%, gevolgd door Sicilië (60%). In Egypte treedt Marsa Alam steeds meer uit de schaduw van duikparadijzen zoals Hurgada of Sharm El Sheikh.

Explosie van het aantal groene bestemmingen

Wat de autoreizen betreft, merkt TUI vooral een stijging in het aantal groene bergachtige bestemmingen in de buurt van een meer. Het Oostenrijkse Tirol is hier de koploper. Denemarken laat meer dan het dubbele van de reservaties optekenen (+ 135%), en ook Andorra (+ 35%) en Slovenië (+ 30%) halen uitstekende resultaten. In Frankrijk trekken meer en meer mensen naar de Languedoc-Roussillon en naar Normandië (+ 40%), ten koste van de klassieke Côte d’Azur en de Provence. Zelfde verhaal in Duitsland: het aantal liefhebbers van het Zwarte Woud lijkt stabiel, terwijl de Moezel (+ 80%) en de Eiffel (+ 40%) – minder bekend en dichter bij ons – de wind in de zeilen hebben.

In het segment van de citytrips tipt Valencia bijna aan de Spaanse parel, Barcelona, en steekt het de Spaanse hoofdstad Madrid zelfs voorbij. Dé modestad bij uitstek, Milaan, boekt een winst van 75% terwijl Rome een status quo haalt. In Oost-Europa wint Krakau aan populariteit ten koste van het meer klassieke Wenen.

TUI verduidelijkt dat de maand januari traditioneel hét moment is waarop de Belgen massaal hun zomervakantie boeken. Dat maakt dat dit een uitstekende barometer is om naar de nieuwe tendensen te kijken.

Artikel gepubliceerd door Le Soir

1 vue0 commentaire

Posts récents

Voir tout

Comentários


bottom of page